Acties

Image
Image
Image

Donaties kunnen gestort worden op de Crowdfunding Actie. Ga als volgt te werk:

 tik www.getfunded.n
druk/tik op foto Goede Doelen
ga naar Overstroming dorp Yamtimur
en doneer 

of op INED Projects NL78 INGB 0009142612

Waar u ook stort, wij zorgen dat het daar goed terechtkomt. Een (financieel) verslag inclusief kwitanties en bonnen zal tzt te zien zijn op de site van INED projects

TER INFO

Er is tot heden een bedrag van € 915,00 gestort tbv deze actie. Langs deze 'ongebruikelijke' weg willen wij iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Echt TOP.  Reeds is er een gedeelte overgemaakt naar onze betrouwbare contact in Langgur op Kei Kecil/Klein Kei. Winartho T. is Kepala Desa/hoofd van een dorp en heeft vaste lijnen naar het kantoor van de Regent van Kei. Wij op onze beurt hebben 'directe' lijnen met een commissie die contole uitoefent of alles goed terecht komt. Op diverse niveau's heeft genoemd commissie een contolerende funcie tot hun takenpakket. Zodra totaal € 1500,00 is gestort, wordt het restbedrag wederom gestort naar de Kei-eilanden. Er volgt later een gedetailleerd verslag.

Image

De wereldwijde klimaatverandering/Global Climate Change is (geen)probleem van de toekomst. De gevolgen zijn nu al zichtbaar.. Schade aan ecosystemen, er vallen slachtoffers, gletsjers smelten, de zeespiegel stijgt, poolijs verdwijnt, verblekende koraalriffen, extreme droogten die honger en oorlog veroorzaakt. Kortom de gevolgen voor de natuur en de nadelen van klimaatverandering zijn reeds zichtbaar.

Stichting INED Projects constateert dat er nog onvoldoende wordt voorbereid op klimaatverandering. Wij zijn er ons van bewust dat onze projecten in Indonesië nadelige effecten ondervind. Dit houd dus in dat wij hiermee niet om heen kunnen. De landbouwsector (de boeren) veeteelt en visserij ondervinden last van de gevolgen die het met zich meebrengt.

Bij de onlangs georganiseerde Mini Conferentie in het MKC in Houten, vroeg een van de deelnemers of de organisatie dit onderwerp apart wil agenderen en niet 'onderbrengen' op het onderwerp van die dag. Namelijk "bestrijding van armoede". Dit geeft aan dat degene die dit aansneed om het maar cru te zeggen "geen kaas van gegeten heeft". Anders was hij er zich van bewust dat het een met het ander te maken heeft. 

Image
Image

Vanaf 2008 tot vlak voor de Coronapandemie hebben wij circa honderd dozen op transport gezet richting Indonesië. Deze dozen werden bij ons thuis of bij wijlen tante Emiliana Dana Sikteübun opgehaald door Bagus Putra. Inmiddels is dit bedrijf opgehouden of van naam veranderd. De dozen gingen eerst naar een transportbedrijf in Tanah Abang Jakarta. Van daaruit werd het met een vrachtschip naar Sulawesi, Ambon en de Kei-eilanden gebracht. De dozen bevatten allerlei spullen, artikelen etc. Van kleding, schoeisel, naaibenodigheden tot schrijfgerei, voorts kleurenboeken, rekenmachines, dozen paraceramol, leesbrillen, handboormachines, gereedschap, opgevouwen tenten enz.enz. Het was bestemd voor 'n lagere school, 'n weeshuis, pastoraan/parochiehuis, moskee, vluchtelingenkamp, slachtoffers natuurgeweld en enkele familieleden. Ook 'n gedeelte bestemd voor Puskesmas/kleine gezondheidskliniek.  95% van de transportkosten van Helmond naar Rotterdam, van Rotterdam naar Jakarta en van Jakarta naar de plaats van bestemming was voor eigen rekening. Tot heden heeft INED Projects een opslagruimte in Cempaka Putih, centraal Jakarta. Dit centrum heeft een sintelbaan, fitnesscentrum, zwembad, vergaderruimte. Ook in Makassar de hoofdstad van Sulawesi heeft INED Projects faciliteiten waar wij gebruik van kunnen maken. Met name in Komplex Katangka Makassar.

Edit Page