Activiteiten

Image
Image
Image
Op zaterdag 23 juli 2022 organiseert KADOWINJA (projecten in Kenia) 'n Global Goal activiteit in de Markthal Brandevoort in Helmond. KADOWINJA is met INED Projects deelnemers en lid van HelMondiaal. Michèlle vz van INED en de stuwende kracht achter KADOWINJA Kadogo hebben regelmatig contact om elkaars ervaringen te delen en samenwerking. Op zaterdag 23-7-2022 kan men een kraam huren om je eigen stichting te promoten e.d. INED Projects heeft zich hiervoor reeds ingeschreven.
Image
Image
Image
Voor de Mini Conferentie van TitanE op zaterdag 16 april a.s. zullen de vz en sec. van INED Projects acte de presence geven in het MKC in Houten. Tevens ook bij de viering van 75 jaar Pelita welke gehouden zal gaan worden in De Fonkel in Helmond op vrijdag 22 april.
Image

Circa 50 dozen hebben wij via een transportbedrijf Bagus Putra in Den Haag (inmiddels opererend onder een andere naam en waarschijnlijk van eigenaar gewisseld) naar Indonsië gestuurd. Kleding, keukengerei, schoeisel, naai-attributen, bestek, handdoeken,dekens, leesbrillen enz.enz. zijn op transport gezet. De dozen hadden eerst bestemming Jakarta Tanah Abang. Daar werd het geselecteerd en verder op transport gezet richting Sulawesi, Ambon en de Kei-eilanden in de de Molukken. 'n Deel dat richting Sulawesi is getransporteerd had Majene en Mamuju als bestemming. Hier vond een aardbeving plaats waarbij honderden huizen werden verwoest en een groot deel van de bevolking het hoger opzocht in de heuvels en bergen. Angst natuurlijk voor een tsunami. De eerste nachten sliep men in tochtige veelal zelf geimproviseerde tenten. Hier ook vonden enkele bevallingen plaats. Nadat de overheid te hulp schoot en de hulp op gang begon te komen was er enige sprake van verbetering. De Indonesische president heeft in die periode een bezoek gebracht aan de getroffen regio. 

Image
Edit Page